MADELEINES
Zelf madeleines is hartstikke eenvoudig met dit heerlijke recept. Madeleines zijn een typisch Frans gebakje en heb je snel gemaakt met dit recept.
PORTIES: 24 stuks
INGREDIËNTEN
- 125 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
- 2 grote eieren
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 150 gram bloem, gezeefd
- 1,5 tl vanille extract
- snuf zout
INSTRUCTIES
-
Klop de eieren en suiker tot een schuimig mengsel waarvan het volume 3 keer is toegenomen, je bent zeker wel 5 minuten aan het mixen hiervoor. Spatel de bloem en gesmolten boter in delen door het mengsel. Voeg als laatst het vanille extract en het snufje zout toe.
-
Zet het beslag 2 uur in de koelkast voordat je verder gaat.
-
Vet de vorm in en bestuif deze met bloem. Schep het beslag in de vormpjes. Met 2 theelepels werkte het voor mij erg prettig.
-
Bak de madeleines in 8-10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
BEWAREN
De madeleines goed luchtdicht verpakken en dan kun je ze zo’n 3 dagen bewaren.
Maak jouw eigen website met JouwWeb