Madeleines

door: Laura's Kieft

Laura's Bakery

 

MADELEINES

 

Zelf madeleines is hartstikke eenvoudig met dit heerlijke recept. Madeleines zijn een typisch Frans gebakje en heb je snel gemaakt met dit recept.

 

PORTIES: 24 stuks

 

 

INGREDIËNTEN

  • 125 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 2 grote eieren
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 1,5 tl vanille extract
  • snuf zout

 

 

INSTRUCTIES

  • Klop de eieren en suiker tot een schuimig mengsel waarvan het volume 3 keer is toegenomen, je bent zeker wel 5 minuten aan het mixen hiervoor. Spatel de bloem en gesmolten boter in delen door het mengsel. Voeg als laatst het vanille extract en het snufje zout toe.
  • Zet het beslag 2 uur in de koelkast voordat je verder gaat.
  • Vet de vorm in en bestuif deze met bloem. Schep het beslag in de vormpjes. Met 2 theelepels werkte het voor mij erg prettig.
  • Bak de madeleines in 8-10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

 

 

BEWAREN

De madeleines goed luchtdicht verpakken en dan kun je ze zo’n 3 dagen bewaren.

https://www.laurasbakery.nl/

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb