Hier staan lekkere recepten voor een high tea!

pizza bonbons
door: Laura's Kieft
Laura's Bakery
PIZZA BONBONS
Met deze pizza bonbons steel je op elk feestje de show. De pizza hapjes zijn snel gemaakt en de ingrediënten heeft iedereen in huis!
PORTIES: 16 bonbons
INGREDIËNTEN
- 4 plakjes bladerdeeg (je haalt 4 hapjes uit één plakje bladerdeeg)
- Tomatensaus (ik gebruikt Tosti Quick, hier zitten ook al wat groenten door)
- Geraspte kaas
- Salami
- Italiaanse kruiden
- Geklutst eitje
- Een mini muffinvorm om de pizza hapjes in te maken.
INSTRUCTIES
-
Snij een plakje bladerdeeg in vieren, leg deze stukjes in de muffinvorm. Prik een paar gaatjes op de bodem. Het bladerdeeg zet uit tijdens het bakken en anders wordt alle vulling eruit gedrukt. Doe daarom je bakjes ook niet al te vol.
-
Schep een klein beetje tomatensaus in de gevormde bakjes. Vul de bakjes aan met geraspte kaas en salami snippers.
-
Breng de puntjes naar elkaar toe en knijp deze goed vast. Smeer de bovenkant in met het ei en strooi hier wat Italiaanse kruiden over.
-
Bak de pizza bonbons in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
-
Hoe lekker ze er ook uit zien, laat ze wel even afkoelen voordat je een hap neemt. De tomatensaus in de pizza bonbons is nog hartstikke heet
BEWAREN
De hapjes zijn zowel warm als koud hartstikke lekker. Je kunt ze trouwens ook goed voorbereiden: maak ze vast in de muffinvorm en zet deze zolang in de koelkast. Zet de plaat pas in de oven wanneer je ze nodig hebt. Op elke verjaardag heb jij zo heerlijke hapjes vers uit de oven. Hier lees je hoe je bladerdeeghapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb